fbpx

Ultraljud

Ultraljudsundersökningar för alla oavsett om du bor i Uppsala Bålsta Enköping eller Västerås

Freja Mottagning är en tryggt val för ditt ultraljud i Enköping. Hos oss kan du känna dig lugn med noggranna barnmorskor och professionell ultraljudsdiagnostik. Med vår expertis och avancerade teknik kan vi erbjuda detaljerade bilder, samtidigt som ni får omsorgsfullt stöd och vägledning under den spännande resan mot föräldraskapet.

Din graviditet är viktig för oss. Vårt mål är därför att ge dig en fin upplevelse där du känner dig bekväm. Våra barnmorskor är erfarna specialister som ger er all trygghet och assistans ni behöver. Tillsammans gör vi ert ultraljud till ett minnesvärt ögonblick. Välkommen att boka ditt ultraljud i Enköping hos oss på Freja Mottagning!

Certifierade barnmorskor utför ultraljudsundersökningar i lugn miljö

Vi utför obstetriska ultraljud under hela graviditeten. Våra ultraljud utförs av certifierade ultraljudsbarnmorskor som arbetar med den senaste ultraljudsutrustningen i 2D och 3D/4D-teknik. Du kan därför vara trygg med att din ultraljudsundersökning kommer hålla hög kvalitet.

Ultraljud i Västerås, Uppsala eller Strängnäs? Besök oss i Enköping istället!

Du är välkommen till oss oavsett vilken region eller barnmorskemottagning du tillhör. Det betyder att även du från Stockholm, Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Strängnäs eller Sala kan boka ditt ultraljud i Enköping hos Freja Mottagning. Om du exempelvis tänkt utföra ett ultraljud i Västerås är du varmt välkommen till oss i Enköping istället. Du behöver heller ingen remiss för att utföra ett ultraljud hos Freja Mottagning.

Flexibla betalningsalternativ och minnen att ta med hem

Vi på Freja Mottagning erbjuder flexibla betalningsalternativ. Det innebär att ni kan välja att betala på plats med Swish, eller vid ett senare tillfälle med Qliro-faktura. För den som vill finns möjlighet att köpa med foto och film från ultraljudsundersökningen – ett fint minne att bevara livet ut. Tänk på att vid sen avbokning mindre än 24h innan det bokade besöket avgår full debitering.

Ultraljud för dig i Enköping och Västerås – Boka hos Freja idag

Viabilitetsultraljud from v 8-tom 12+2

Dessa ultraljud utförs from 8 fulla graviditetsveckor det vill säga starten av graviditetsvecka 9. Undersökningen ger svar på viabilitet, graviditetens längd och vi räknar antalet foster. För optimala förutsättningar, kom med fylld urinblåsa. Undersökningen tar ca 20 min.

Pris: 995 Sek

Boka här

NIPT inkl Ultraljud Baspaket

  • Trisomi 21 (Downs syndrom) Trisomi 18 (Edwards syndrom) Trisomi 13 (Pataus syndrome)
  • Fetalt kön och könskromosom avvikelser (Turner syndrome  & Klinefelters syndrome) utan extra kostnad

Pris 6000 Sek.

Boka här

NIPT inkl Ultraljud Utökad

  • Deletions syndrom 22 Q. (DiGeorges syndrom)
  • Trisomi 21 (Downs syndrom) Trisomi 18 (Edwards syndrom) Trisomi 13 (Pataus syndrome)
  • Fetalt kön och könskromosom avvikelser (Turner syndrome  & Klinefelters syndrome) utan extra kostnad

Pris 7400 Sek.

Boka här

Tidigt Ultraljud (TUL) from v 12+3- tom 15+6

Tidigt Ultraljud kan utföras from v 12+3 det innebär starten av graviditetsvecka 13. Här kan viabilitet, graviditetslängd och antal foster diagnostiseras. Vi beräknar fram ett förlossningsdatum och utför en anatomisk granskning av barnet, enligt nationella riktlinjer.  För optimala förutsättningar, kom med fylld urinblåsa. Undersökningen tar ca 20 min.

Pris 1500 Sek.

Boka här

Tillväxt ultraljud from v 25+ 0 Singelgraviditet

Vi erbjuder tillväxt ultraljud from v 25 + 0 ända fram till beräknad förlossning. Här kan man säkerställa att barnets tillväxt är som förväntat.

Tillväxtultraljud med 3D/4D teknik kan inte garanteras men kan vara möjlig utföra.. Undersökningen utförs i huvudsak i 2D med ett komplement i 3D/4D som ger realistiska bilder på barnet. 4D innebär 3D i realtid vilket möjliggör en rörlig 3D film. Önskar du boka tillväxtultraljud med 3D/4D bokar du det här men ta del av eventuella begränsningar som kan finnas.

*Begränsningar 3D/4D
Avgörande för 3D/4D är barnets position och mängd fostervatten. Efter graviditetsvecka 34 är det svårare att få fram en bra bildkvalité . BMI över 30 vid inskrivning kan försvåra bildtagninge. Vi kan aldrig garantera dig att bild och film är möjlig. Oavsett möjligheten till bild och film betalar du besöksavgiften för tillväxt 1600 sek.

*Optimalt
Bästa förutsättningar för 3D är i graviditetsvecka 25-30 då barnet storlek är optimal, men kan aldrig garanteras då barnets position är avgörande för bildtagning.

Pris: Singelgraviditet 1600 sek

Bild: 200 sek, betalas på plats

Film/foto: 350, sek betalas på plats

Boka här

Tillväxt ultraljud from v 25+ 0 Duplexgraviditet

Vi erbjuder tillväxt ultraljud from v 25 + 0 ända fram till beräknad förlossning. Här kan man säkerställa att barnens tillväxt är som förväntat.

Tillväxtultraljud med 3D/4D teknik kan inte garanteras men kan vara möjlig utföra. Undersökningen utförs i huvudsak i 2D med ett komplement i 3D/4D som ger realistiska bilder på barnen. 4D innebär 3D i realtid vilket möjliggör en rörlig 3D film. Önskar du boka tillväxtultraljud med 3D/4D bokar du det här men ta del av eventuella begränsningar som kan finnas.

*Begränsningar 3D/4D
Avgörande för 3D/4D är barnens position och mängd fostervatten. Efter graviditetsvecka 34 är det svårare att få fram en bra bildkvalité . BMI över 30 vid inskrivning kan försvåra bildtagningen. Vi kan aldrig garantera dig att bild och film är möjlig. Vid tvillinggraviditet kan det vara svårare att utföra undersökningen. Oavsett möjligheten till bild och film betalar du besöksavgiften för tillväxt 1900 sek.

*Optimalt
Bästa förutsättningar för 3D är i graviditetsvecka 25-30 då barnens storlek är optimal, men kan aldrig garanteras då barnens position är avgörande för bildtagning.

Bild: 200 sek, betalas på plats

Film/foto: 350, sek betalas på plats tar ca 45 min.

Pris 1900 Sek.

Boka här