fbpx

Barnmorskemottagning

Besök vår barnmorskemottagning för gratis vård under graviditet

Att besöka en barnmorskemottagning är en stor trygghet för gravida kvinnor och blivande föräldrar. Hos oss på Freja Mottagning får du stöd, rådgivning och svar på dina frågor. Våra legitimerade barnmorskor är specialister på graviditet, förlossning och kvinnors reproduktiva hälsa. Genom att besöka vår barnmorskemottagning i Enköping får du tillgång till deras omfattande kunskap och långa yrkeserfarenhet.

Barnmorskemottagning i Västerås, Uppsala eller Strängnäs? Besök oss i Enköping istället!

Hos oss är alla välkomna, oavsett vilken region eller familjeläkarmottagning ni tillhör. Det betyder att även du från Stockholm, Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Strängnäs eller Sala kan boka en tid hos oss. Om du exempelvis tänkt besöka en barnmorskemottagning i Västerås är du varmt välkommen till oss i Enköping istället. Vi har vårdavtal med Region Uppsala vilket innebär att de flesta besöken är helt kostnadsfria. Ni behöver heller ingen remiss för att besöka oss.

Vi är en specialiserad barnmorskemottagning för dig
i Enköping för vård under graviditet

Vi på Freja Mottagning tar hand om dig under hela din graviditet. På vår barnmorskemottagning i Enköping erbjuder vi regelbundna besök och undersöker hur du och ditt barn mår. Hos oss kan du bland annat mäta ditt blodtryck, kontrollera fostrets tillväxt och utföra olika tester för att upptäcka eventuella komplikationer eller risker. Utöver vård under din graviditet kan vi även erbjuda rådgivning i val av preventivmedel och ge information och råd kring familjeplanering, abort och akuta p-piller. Vi tar emot både kvinnor och män oavsett könstillhörighet eller sexuell läggning. All rådgivning på barnmorskemottagningen är gratis.

Vaccinera dig kostnadsfritt mot HPV

Hos oss kan du även göra gynekologiska hälsokontroller, så kallad cellprovscreening, som utförs för att upptäcka HPV och tidiga cellförändringar. Är du född mellan 1994 och 1999 kan du från och med i år vaccinera dig mot HPV helt kostnadsfritt hos oss. Läs mer om detta här på hemsidan. I vårt arbete ingår även provtagning för sexuella överförbara sjukdomar och smittsspårning.

Varmt välkommen till vår barnmorskemottagning i Enköping.
Hos oss får du tillgång till stöd, rådgivning och medicinsk expertis
i en trygg miljö!